Češi vybojovali dvě medaile na klubovém mistrovství Evropy 2024 v Masters kategoriích!

29. 09. 2024
Adéla Novotná

Letošní Masters klubové mistrovství Evropy se uskutečnilo o víkendu 30.8.-1.9. ve Vídni. Českou republiku vyjely reprezentovat hned 3 týmy - Silence 3.3 (Masters open), Silence 4.0 (Grand Masters open) a Bright Future (women Masters). Minulý rok se Grand Masters hráčům podařilo vyhrát bronzovou medaili a motivace si přivézt další tak byla veliká.

Nejdříve začali turnaj hráči Silence 3.3 - první zápas vyhráli 15:7, druhý prohráli 12:13 a pak si večer vyhraným zápasem zajistili postup do sobotní skupiny o 1.-8. místo. V sobotu ráno bohužel prohráli ve čtvrtfinále a spadli do skupiny 5.-8. - zde vyhráli oba dva zápasy a podařilo se jim uhrát krásné 5. místo.

V sobotu také začaly zápasy zbylých dvou kategorií. Grand Masters měli pouze jednu skupinu čítající 6 týmů - ve skupině vyhráli čtyři zápasy z pěti a tím si vybojovali účast ve finále. V tom bohužel podlehli týmu Zimmer se skórem 10:15, nicméně jsou druzí v Evropě a posunuli se tedy ještě o příčku výš než minulý rok!

Kromě Grand Masters open si cenný kov odvezly také women Masters. Český tým Bright Future vyhrál ve skupině pouze jeden zápas ze tří - semifinále ale poté vyhrály a mohly tak zabojovat o zlato. Ve finále bohužel s týmem LMU prohrály 7:10, ale do Česka se vrátily se stříbrem, což je super výsledek.

Všem hráčům a hráčkám děkujeme za reprezentaci a gratulujeme k úspěchům!

Autor: Adéla Novotná
Publikováno: 29. 09. 2024

Jak začít hrát frisbee
Chceš začít hrát frisbee a nevíš jak na to? Pomůžeme ti.
Dozvědět se více
Kalendář turnajů
Všechny akce najdeš v termínovce.
Sdílená složka
Dokumenty na jednom místě zde.
Newsletter
Pokud patříš k bývalým hráčům, nebo hraješ už jenom příležitostně, odebírej náš newsletter a zůstaň s námi v kontaktu. Budeme tě informovat o tom co se děje, o akcích, které budou pro tebe nebo by tě mohli zajímat. Newsletter posíláme většinou tak jednou za dva měsíce.
Neváhej a přihlaš se!
Přihlásit
Evidence členů
Pro zástupce oddílů
Online scoring